Не зрозуміла, де нормальний подарунок? – українці про те, що дарують вчителям за кордоном

Зокрема, з нагоди закінчення навчального року

Фото ілюстративне

Киянка Tatiana Bass розповіла в батьківській групі Батьки SOS про подарунок вчительці з нагоди закінчення молодшої школи – 3 класу у польській школі.

Жінка з сарказмом зауважила:

Я так і не зрозуміла, де нормальний подарунок... планшет/ ноутбук/квартира/Мальдіви та всьо для дітей...

Авторка допису виклала фото іменного записника для вчительки з написом: Хороший вчитель вчить, найкращий – надихає, вочевидь, підкреслюючи символізм подарунку, а не гонитву за дорожнечею.

Батьки у коментарях почали ділитися своїм досвідом збирання «поборів» у закордонних школах, і не всі погодилися з тим, що там так вже усе й безхмарно:

Natalia Kremenchutska

Ой, та не треба. Якщо казати про подарунки вчителям... Вчимося у польських школах 5 років, троє дітей. Було по-різному, залежить від школи та батьківського комітету. Було і стримано, символічно, а були і дорогі подарунки, і кондитерські хендмейд набори ексклюзивного шоколаду, і квитки до театру (у Польщі це дуже не дешеве задоволення), і сертифікати у бутік парфумерії, навіть у СПА-салон. Набори мила, свічок, меду - прям класика, все як у нас . Тобто, хто що вигадає.

 

Valeriia Veselova

Мої діти навчаються в Нідерландах. Ніяких поборів немає, та навіть і не підозрюють люди, що вони “мають бути”. Але, деякі українськи матусі активно намагаються впровадити цю дивну традицію. Але, на щастя, класи змішані ( діти різних національностей) батьки дуже дивуються та не приймають це

 

Анна Копиевская Рева

 

Словенія, випуск в 5 класі.

 

Діти переходять до іншої школи, тому що це п'ятирічка в селі, далі в місто.

 

Презент вчителю на пам'ять - дерев'яна скринька з іменами учнів класу. Вартість питання - 2 €, але двоє учнів так і не принесли кошти, то 4 € додатково розділили на всіх і здали(без жодних вимог, нарікань і не дай Боже цькувань дітей та батьків, що не здали кошти). І імена всіх діток!!!

 

Зате рідна школа в Миколаєві -в чатах як завжди «давайтє поздравім учітєля, вот карта, так, здайом актівнєє»

 

Вика Виктория

В Європі все, що більше 5 євро у молодших класах і 7 євро старша школа, не допускається. Спочатку року від 10 до 30 євро здавали і цілий рік вода, копії, туалетний папір, мило, ксерокс, бумага, штори, телевізори, парти, шухлядки, вікна, дошки, ноутбуки, ламінатори - все забезпечує школа -податки.

 

Аня Роздобудько

Німеччина. Вихователька переходить в інший заклад освіти. Даруємо настільну Лампу з написаними іменами всіх діток. Бюджет 30 євро. І щирі вітання.

Інна Ворона

Чомусь я в чаті в польському класі читаю другий рік вже про подарунок на випуск) і це не тільки такий альбомчик, а ще щось цінніше скинулись по 20 злотих)

Хоча ми з другого класу вже в Україні.

Тому не треба прям всіх під одне!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень