Не з Гітлера: з кого путін брав приклад під час вторгнення в Україну

Тактику вторгнення кремль вкрав у своїх радянських попередників

Під час планування наступу на Україну влада кремля використала таку ж тактику, що й СРСР у 1968 році при введенні військ до Чехословаччини. Про це повідомив генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун.

Ми вже розуміємо, що із самого початку відбувалося. Вони взяли стару тактику, яка була використана при введенні військ до Чехословаччини у 1968 році, і просто копіювали цю військову операцію, – поділився Віктор Ягун.

Він також навів кілька прикладів таких запозичень:

Там починаючи від знаків на бойовій техніці та закінчуючи зверненням до військовослужбовців, щоб вони або взагалі не брали участі у бойових діях, або переходили на бік ворога.

 

Навіть використання аеродрому, який міг бути для них базою, як у нас у Гостомелі – така ж сама тактика була у Чехословаччині.

Вторгнення військ СРСР до Чехословаччини відбувалося з 21 серпня до 11 вересня 1968 року. Метою Радянського Союзу було повалення чехословацького уряду та припинення ліберальних реформ у республіці – так званої Празької весни.

Під час вторгнення радянські війська вбили понад 100 і поранини понад 500 громадян Чехословаччини, переважно це буде мирні жителі. Внаслідок військової операції Чехословаччина де-факто стала окупованою країною. Війська СРСР, до 130 000 осіб, залишалася в республіці до 1991 року.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень