Не всі підуть на навчання у вересні: в яких містах України вчитися доведеться вже у серпні

Це робиться з метою енергозбереження через складну енергетичну ситуацію в Україні

У яких містах учні раніше повернуться на навчання, розповідає Освіта 24.

Чи рекомендує МОН розпочинати навчання раніше

Рішення про зміщення дати початку навчального року загалом продиктоване важкою енергетичною ситуацією в Україні через обстріли Росії і, як наслідок, бажанням заощадити світло і тепло.

Все ж міністр освіти та науки України Оксен Лісовий заявив, що відомство не рекомендуватиме школам розпочинати новий 2024/2025 навчальний рік раніше.

Однак у школах, де немає позмінного навчання, можуть змістити початок уроків на 10:00.

МОН може лише рекомендувати – остаточне рішення ухвалюють на місцях. Не всі школи готові розпочинати навчальний рік у серпні.

Коли стартує новий навчальний рік у різних містах

  • Львів

У Львові новий навчальний рік у школах розпочнеться 19 серпня. Таке рішення ухвалив Штаб підготовки міста до зими, аби гарантувати повноцінний шкільний навчальний рік. Через надзвичайно складну ситуацію з електроенергією у місті готуються до різних сценаріїв, зазначив мер Андрій Садовий.

  • Чернівці

Рішення про те, коли стартує новий навчальний рік у школах Чернівців, ухвалюватимуть педагогічні ради закладів освіти. Наразі не відомо, чи учні сядуть за парти вже у серпні. Заступниця начальника управління освіти Чернівецької міськради Олена Онофрей заявила, що навчання у школах може стартувати вже 19 серпня, якщо буде відповідне розпорядження.

  • Івано-Франківськ

У школах Івано-Франківська не розпочинатимуть навчання у серпні. Навчальний рік стартує 1 вересня, розповіла очільниця департаменту освіти і науки Івано-Франківської міськради Вікторія Дротянко. Інформація про початок навчання у школах міста у серпні є неправдивою.

  • Черкаси

У Черкасах навчальний рік 2024/25 у школах також стартує 1 вересня. Однак можливі і зміни у графіку. Заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна повідомила, що через кризу з електропостачанням у нашій державі у їхньому місті обговорюють різні варіанти організації наступного навчального року.

  • Хмельницький

У Хмельницькому поки не ухвалили остаточного рішення щодо початку навчального року раніше. Традиційно школярі сядуть за парти 1 вересня, повідомила в.о. директора департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська.

  • Рівне

Новий навчальний рік у Рівному традиційно розпочнеться у вересні. Перший дзвоник у закладах освіти пролунає 2 вересня. Починати навчання у серпні поки не планують,

  • Луцьк

Навчальний рік у закладах освіти Луцька має розпочатися 1 вересня.

  • Одещина

Навчання у закладах освіти на Одещині стартує з 1 вересня. Перший день здобуття знань для учнів та студентів області цьогоріч – понеділок, 2 вересня.

  • Кіровоградщина

Навчальний рік у школах Кіровоградщини стартує 1 вересня.

Раніше на тему освіти ми писали:

Не завдяки, а всупереч: вперше в історії зареєстровано петицію про звільнення міністра освіти

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень