Не вбивайте їжаків! Ви дечого не знаєте про їхній спосіб життя

«Мертва», на перший погляд, тварина може виявитися цілком навіть живою й здоровою

Листопад - сезон зимового сну у їжака. Тому, якщо ви знайшли «мертвого» їжака, не закопуйте його і не викидайте на смітник - він міг просто невчасно впасти у сплячку.

Загалом, як вказується у Вікіпедії, їжаки впадають у сплячку з жовтня по квітень. У цей період температура тіла у них опускається до 1,8°C, значно сповільнюється серцевий ритм і може здатися, що тварина померла.

Щоби пережити зиму, ці тваринки мають влітку накопичити достатню кількість жиру, бо якщо звичайний їжак впаде в сплячку без достатнього запасу жиру (менше ніж 500 г), то взимку ризикує померти від голоду.

 

Деякі їжаки можуть приходити на подвір’я до людей, шукаючи безпеки й тепла, щоби впасти в сплячку. При цьому деякі тварини настільки виснажуються пошуками, що засинають у найдивніших місцях - прямо посеред дороги.

Тому, якщо ви побачите лежачого їжака, переконайтеся, що він у безпечному, теплому місці й може перезимувати там.

Якщо ви знайдете дезорієнтованого їжака у своєму дворі, будинку чи на вулиці, покладіть його у картонну коробку в сухому, безпечному й тихому місці, щоб він міг спокійно відпочити.

Їжаки - вид під загрозою зникнення, вони абсолютно нешкідливі й дуже важливі для екосистеми. Тим паче середня тривалість життя їжака у природі становить лише 3 роки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень