Не варто радіти: Еколог розповів, у чому секрет фантастично яскравих заходів сонця (ФОТО)

Природа цієї краси безпосередньо пов'язана з вибухами (с)

Захід сонця в Одесі. Фото з відкритих джерел
Захід сонця в Одесі. Фото з відкритих джерел

Дедалі частіше українці спостерігають яскраві заходи сонця.

Деякі люди зачаровуються, дивлячись на неймовірні поєднання багатьох яскравих кольорів, а деякі  – пов’язують це із знаками про те, що на людство чекають якісь зміни. Насправді ж всі «гарні» заходи сонця пов’язані з наслідками війни.

Еколог Владислав Балинський розповів, що яскраві заходи сонця викликані викидами в атмосферу сотень тисяч тонн частинок пилу, ґрунту, сажі, які «заломлюють» сонячні промені, надаючи небу фантастичного вигляду.

Заходи сонця на Рівненщині. 2023 рік

Природа цієї краси безпосередньо пов'язана з вибухами, горінням, виділенням великої кількості забруднювачів, у тому числі сажі та ерозійними процесами. Вона, умовно кажучи, в атмосфері утворює свого роду чорний прошарок, який розігрівається, поглинаючи сонячне світло.

 

Парникові гази в порівнянні з подібними процесами – «дитячий белькіт на галявині». Хоча виділення CO2 (вуглекислий газ, який низка вчених вважають головним винуватцем глобального потепління) значно збільшується внаслідок пожеж та інших факторів війни, – пояснив еколог Владислав Балинський.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень