Не треба «вмивати руки»: місто має виділити кошти для Дитячої лікарні (ФОТО)

Депутатка пояснює чому

Дитяча міська лікарня та її головний лікар Микола Надєйко

Не до кінця зрозумілі речі відбуваються довкола Рівненської міської дитячої лікарні. Говорять про можливе скорочення зарплат для персоналу. Містом ходять різні чутки, але очевидним є одне – це важливий заклад системи охорони здоров'я і, що важливо – дитячого здоров'я.

Очевидно, що в такій ситуації влада міста та депутатський корпус не можуть стояти осторонь.

Секретар Рівнеради та міський голова Рівного: триптих допоснює вхід до Дитячої міської лікарні

Приміром, депутатка Галина Кульчинська дає досить цікавий аналіз ситуації з причинами можливого недофінансування і пропонує, як здається,  доволі слушне рішення.

Далі текст її допису на ФБ:

ЩЕ РАЗ ПРО РІВНЕНСЬКУ МІСЬКУ ДИТЯЧУ ЛІКАРНЮ

Галина Кульчинська та її депутатський запит

Нещодавно на Рівненщину приїжджали міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко та голова НСЗУ Наталя Гусак. Кажуть, що у своєму виступі пан Ляшко дорікнув медикам, що ті безпідставно звинувачують НСЗУ у недоплаті їхнім закладам коштів. І пояснив, що медичні заклади отримують кошти за вже виконаний об'єм медичного навантаження.

Словом, немає об'єму запланованої зробленої роботи – немає грошей. І як приклад такого невиконання навантаження за 2022 рік навів...рівненську міську дитячу лікарню.

Так от, саме цей недовиконаний об'єм і можливо ще (я так думаю) недовнесена правильно в електронну систему інформація про пролікованих пацієнтів і призвела до недофінансування рівненської міської дитячої лікарні зі сторони НСЗУ.

 

І, як наслідок, маємо ситуацію, коли оплати лікарів і медперсоналу цього закладу можуть бути переведені на мінімальний тариф.

Але почекайте, пане міністр! Можливо варто було б, все-таки, поцікавитись чому рівненська міська дитяча лікарня не виконала свій об'єм навантаження в 2022 році?

Цифри річ переконлива.

Так от, в 2022 році з 32 436 учнів шкіл Рівного закордон виїхали 3494 дитини, а прибули в школи міста, як ВПО 832.

 

Аналогічно: з дошкільних закладів міста за кордон виїхали 520 дітей, прибуло 293. 2889 (!) дітей Рівного, потенційних своїх пацієнтів «недообслужила» міська дитяча, бо ті втекли від війни за межі міста!

Зрозуміло, що для МОЗ і НСЗУ це не аргументи. Але саме ці цифри мають стати аргументами для міської влади і депутатів Рівнеради, щоб виділити необхідні кошти на підтримку зарплат медиків нашої дитячої лікарні.

Яку саме суму і на який період – це все предмет розрахунків і перемовин. Головне – зберегти для Рівного дитячу лікарню, як комунальний заклад міста. Переконана – це єдино правильне управлінське рішення в цій ситуації.

І якщо хтось проти , значить він не вірить в Перемогу України і в повернення до Рівного майже 3000 наших дітей! Я особисто вірю! Дуже!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень