Не тільки пенсіонерам: економіст радить українцям зробити достатній запас овочів на зиму 

Є кілька чинників, через які інакше взимку за них доведеться переплачувати

Українцям варто запастися овочами й продуктами тривалого зберігання на зиму. Насамперед тому, що восени вони подорожчають і багатьом доведеться переплачувати за них.

Сьогодні  фактичний прожитковий мінімум в Україні набагато більший, ніж встановлений офіційно. Грошей на життя не вистачає не лише при мінімальній пенсії, а й при середній пенсії, яка зараз у нашій країні становить 5800 грн, пояснює  експерт «Економічного дискусійного клубу» Олег Пендзин.

Крім того, за прогнозами фахівців найближчим часом в Україні можуть збільшитися ціни на м'ясо, адже подорожчали корми. Крім того, для бізнесу зросли й ціни на електроенергію. 

Не минуче й подорожчання хліба, каже віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко. За попередніми підрахунками, аби виробники хліба могли продовжувати роботу, ціни на хліб слід підняти на 15-20%.  

Річ у тому, що подорожчала сировина для виробництва хліба.  Наприклад, у травні-червні 2024 року вартість сировини для хлібобулочних виробів збільшилася приблизно на 40%. Друга причина – збільшення видатків на електроенергію, оскільки хлібозаводи змушені працювати на дизельних генераторах.

Українські фермери більш ніж половина врожаю залишають на зберіганні, сподіваючись його потім продати за вищою ціною. І вже прогнозують, що в лютому картопля буде по 30 гривень за кілограм. А через підвищення акцизу на пальне і можливі обстріли решта продуктів подорожчає на 20-30%. 

Джерело: today.ua

 
 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень