Восени подорожчає усе. Експерти назвали продукти які найбільше наберуть в ціні

Які фактори на це впливають найбільше

Всі основні групи продуктів восени подорожчають. Зросте ціна навіть на хлів.

Борошно вже на 5-7% зросло в ціні. Цього року аграрії використали менше добрив та захисту від пошкодження шкідниками. Коли засівали озиму пшеницю - ціни на добрива різко зросли й, відповідно, аграрії не мали фінансового запасу.

 

Хліб найближчим часом зросте в ціні, вже пішла конкуренція за якісне борошно. Далі вона буде посилюватися, - пояснює радник директора агропромислового комплексу львівського гуртового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» Іван Стефанишин

Через брак ресурсу не зможуть виробники втримати й ціни на м'ясо та птицю.

Вартість м'яса буде однозначно зростати, ціна на свинину і птицю вже зросла на 10%. Свинина - через брак ресурсу. Україна втратила селекційно-племінну роботу, знищено 16 породних ліній у свинарстві та вирощуванні великої рогатої худоби, відчутно повну залежність від імпорту, – сказав Стефанишин.

Експерт також прогнозує, що в Україні подорожчають молочні продукти.

По маслу - немає видимих причин для зростання вартості, хіба що супутні фактори, як вартість палива, енергетики. Проблема з цукром виникне через світову проблему дефіциту цукру та проблеми Індії. Фактично урожай у нас хороший, площі збільшені, а ціна буде рости через залежність від залежності світових цін і того ж зростання експорту, - вказав він.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень