Не так і страшно: з'явився інсайт, на скільки реально може зрости вартість електроенергії для населення

Тариф переглядатимуть весною 2025 року 

Вартість електроенергії в Україні зросте після завершення опалювального сезону. Новий тариф швидше за все становити 4,7 грн за кіловат.

Тобто збільшення складе 25-50 копійок за кіловат-годину вважає очільник Ради Української Асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв.

Тариф для населення у рази менший за гуртовий тариф на ринку електроенергії, до цього ще треба додати ПДВ і ще два тарифи на передавання електроенергії мережами «Укренерго» і розподіл мережами обленерго.

 

На гуртовому ринку електричної енергії, звісно, вартість електроенергії збільшується через те, що формується дефіцит. Додаємо ще імпорт на рівні 1,8 гігават-години в ранковий і вечірній час.

 

У мене є інсайд, що, можливо, буде підвищення в коридорі 25-50 копійок, — каже Ігнатьєв.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення вартість електроенергії дл населення підіймали уже двічі. 

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень