«Не стало Вознюка»: у Рівному помер легендарний Ректор НУВГП (ФОТО)

З його ім’ям пов’язують розквіт нашого «Водніка» у ХХ столітті

Не стало Потужної і Гарної людини. Людини з великої літери: помер Степан Тихонович Вознюк. У липні йому б мало виповнитися 95.

Володимир Хомко з цього приводу у себе на ФБ-сторінці повідомляє

На 95 році життя відійшов у вічність Вознюк Степан Тихонович. Людина легенда, який майже три десятиліття очолював УІІВГ.

 

Важко перерахувати всі заслуги та здобутки Степана Тихоновича. Найважливішою є повага тисяч людей у різних куточках світу.

 

Хай спочиває з Богом. Висловлюю щире співчуття рідним та близьким.

Степан Тихонович майже 20 років був Ректором «Водного Інститут». Інститут який завжди був справжньою Alma Mater для тисяч рівнян.

Літом 2020 року офіційна сторінка НУВГП повідомляла з нагоди 93-річчя видатного керівника та науковця:

Ректор Українського інституту інженерів водного господарства з 1970 по 1998 р. Степан Тихонович Вознюк – доктор сільськогосподарських наук, заслужений діяч науки і техніки України, член Української академії екологічних наук, Міжнародної академії екологічних наук та Міжнародної академії комп’ютерних наук, відомий ґрунтознавець не лише в Україні, а й по всьому світу.

 

А ще просто добра, чуйна, життєлюбна людина.

За часів його керівництва університетом значно зміцнилася матеріально-технічна база, створено іноземний факультет.

Вже 1981 року в аспірантуру зараховано першого аспіранта з Німеччини.

 

Окрім того, студенти отримали можливість проходження практики по усьому колишньому Радянському Союзу, могли спробувати себе у якості як робітника, так і майстра, а творчі розробки та винаходи студентів з конструкторських бюро експонувалися на виставках по усьому Союзу.

Саме Степан Тихонович став засновником наукової школи «Генезис, еволюція та вивчення гідроморфних і меліорованих ґрунтів» на кафедрі агрохімії, ґрунтознавства та землеробства, яку очолював з 2013 року.

 

Діяльність школи спрямована на дослідження комплексу проблем, пов’язаних з ефективним використанням ґрунтів гумідної зони України.

Під його керівництвом підготовлено 21 кандидата та 8 докторів наук, серед яких і нинішній ректор НУВГП Віктор Мошинський.

 

В своєму доробку вчений має понад 200 наукових праць , серед яких 12 монографій та 5 навчальних посібників.

2020 рік. На цьому фото Степану Тихоновичу -- 93

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень