Не ризикуйте: 6 фраз, які водієві не варто говорити на блокпосту

Поводьтеся ввічливо

Немає такого українського водія, який би хоч раз не проїхав блокпост. Іноді водіїв зупиняють. В таких випадках варто поводитися спокійно та ввічливо, а також уникати провокативних фраз на кшталт:

Пропустіть мене, я поспішаю!

Поліцейські та військові зупиняють авто не зі своєї примхи. Найкращий спосіб швидше проїхати далі  – виконати вимоги й не привертати до себе зайвої уваги.

Це не ваше діло, що в мене в салоні/багажнику
Ця фраза точно викличе цікавість у правоохоронців, які можуть поудмати, що ви намагаєтеся приховати від них щось заборонене.

Я не буду надавати документи. У мене з ними все в порядку
Згідно з законом всі громадяни в період воєнного стану зобов’язані мати при собі документи, що засвідчують особу. На блокпосту вас просять показати документи з метою безпеки, адже ворожі диверсанти проникають навіть у найглибший тил. Єдиним винятком може бути випадок, коли поліція вимагає від вас документи, які не пов’язані з посвідченням особи, правом власності на машину або вантаж, що перевозиться.

Я зараз подзвоню впливовим друзям, у вас будуть неприємності
Такі фрази мало сприяють розв’язанню ситуації, навіть навпаки – провокують людей у формі на ретельнішу перевірку.

У нас немає війни!
Хоч в Україні юридично немає стану оголошеної війни, але запроваджений воєнний стан дає силовикам усі необхідні повноваження проводити перевірку громадян на блокпостах. 

Я зараз поїду і нічого ви мені не зробите
В умовах постійної небезпеки ДРГ, особливо в прикордонних і прифронтових регіонах, подібна поведінка може бути сприйнята як потенційна загроза.

Джерело: Твоя машина

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень