Не потемніє і не перекисне: як заквасити смачну капусту, щоб вона завжди була хрусткою

Це часта проблема господинь

Хрустка, світла й без зайвої кислоти — саме такою хочеться бачити квашену капусту. Але часто вона темніє, гірчить або стає надто різкою. Найпоширеніші причини — неправильна кількість солі, йодована сіль, невдала температура бродіння чи зберігання.

Пропонуємо разом із unian дізнатися тонкощі приготування корисної капусти.

На 1 кг капусти має бути приблизно 20 г великої кам’яної солі — без добавок.

У перший тиждень капуста повинна бродити при +17…+25 °C, а готову страву краще тримати при 0…-2 °C.

Обирайте скляний або дерев’яний посуд і стежте, щоб капуста повністю була в розсолі. Якщо вона потемніла від моркви чи солі — промийте.

Але якщо стала слизькою або пахне пліснявою — без варіантів, у смітник. Адже, вживаючи таку їжу, можна отруїтися.

Раніше ми писали про таке: 

Секрет смачної квашеної капусти: точні пропорції солі на 1 кг, 3-літрову банку і навіть відро

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень