«Не менший диктатор»: відомо, якого потенційного наступника боїться сам Путін

У них не збігаються погляди у різних питаннях, зокрема й щодо війни проти України

Російський диктатор Володимир Путін побоюється одного зі своїх потенційних наступників на посаді президента Росії – секретаря Ради безпеки РФ Миколу Патрушева. У них не збігаються погляди у різних питаннях, зокрема й щодо війни проти України.

Путін намагається дистанціюватися від секретаря російського Радбезу, але при цьому Патрушев уже практично повністю перебрав на себе владу.

Таку думку висловив політичний експерт і керівник Центру громадської аналітики «Вежа» Валерій Клочок в інтерв’ю Главреду.

- Я думаю, що він вже повністю перебрав на себе владу, і його силовий блок моделює різні ситуації.

 

Цікавий нюанс – коли до Росії з візитом прилітав Сі Цзіньпін, була проведена зустріч з урядовцями РФ.

 

Патрушева на цій зустрічі не було – Путін відправив його у відрядження, – зазначив Клочок.

Патрушев -- у глибині кадру

Експерт наголосив: така поведінка Путіна щодо Патрушева вказує на те, що вони, м'яко кажучи, не дуже контактують. У глави Кремля і секретаря Ради безпеки РФ дещо інше бачення зовнішньої політики, зокрема й війни проти України.

Водночас експерт зазначає, що Патрушев – не менший диктатор, ніж Путін.

- Але він дуже послідовно налагоджує зв'язки з Китаєм – перед цим він їздив до Китаю, потім їздив Шойгу. Зараз знову поїхав Шойгу, хоча його представництво було не настільки обов'язковим, тому що рівень представництва військових представників та представників силових відомств країн на форумі в Пекіні дуже різні – від заступників до аташе.

 

Тобто це не найвищий рівень. Але Шойгу полетів до Пекіна саме як офіційний представник. А перед цим на оглядини до Китаю літав Мішустін, який згідно Конституції РФ має стати наступником Путіна. Але Мішустін, ймовірно, слабкуватий для цієї ролі й не з команди Патрушева, – розповів Клочок.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень