Не лише робітничі професії: в університетах стане більше бюджетних місць на дефіцитні спеціальності

Війна змінила ринок праці в Україні

Держава вже з цього навчального року збільшить державне замовлення на підготовку МЕДИКІВ, РЕАБІЛІТОЛОГІВ І СОЦПРАЦІВНИКІВ.

Відповідне доручення щодо опрацювання можливості збільшення держзамовлення надав голова уряду усім відповідальним міністерствам.

За словами Дениса Шмигаля, війна змінила ринок праці в Україні, через що держава потребує більше фахівців у медичній та соціальній сферах, а їхня підготовка має розпочатися вже зараз.

Окрім того, держава продовжить розвивати професійно-технічну освіту.

Відновлення України стане наймасштабнішим проєктом з часів Другої світової, тож на саперів, будівельників та інші дотичні професії буде найвищий запит на ринку праці, – зауважив прем’єр-міністр.

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров також нагадав про підготовку реформи освіти, яка ґрунтуватиметься на впровадженні інновацій.

За підсумками наради прем’єр-міністр дав завдання підготувати й подати у вересні державне замовлення на наступний навчальний рік, щоб батьки та абітурієнти завчасно змогли ознайомитися із затребуваними спеціальностями.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень