Не кожен мозок здатний це прийняти: Оптична ілюзія, яка змушує повірити у потойбічні сили

Спробуйте...

На цій картинці зображені 12 чорних точок, які людський мозок не здатний сприйняти одночасно. Втім, користувач Twitter під ніком Уїлл Керслейк запропонував людям спробувати побачити всі точки разом.

Більшість користувачів прийшли до висновку, що одночасно розгледіти 12 чорних точок неможливо. Адже видно лише три або чотири точки.

Однак деяким таки вдалося «перемогти» оптичну ілюзію. Комусь за допомогою алкоголю, а хтось навіть звернувся до потойбічних сил.

Моя дружина змогла розглянути всі 12 точок. Мені здається, що вона відьма! — заявив один з користувачів.

Ця ілюзія — одна з різновидів «сітки Германа», оптичної ілюзії, виявленої німецьким фізіологом Людимаром Германом в 1870 році.

Подібні ілюзії відбуваються через латеральне гальмування в сітківці: одні очні рецептори викликають подразнення тих, що поряд. Це призводить до того, що людське око перестає бачити повну картину, або починає сприймати те, чого не існує.

Джерело: Ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень