Не Johnson & Johnson, але… Американську вакцину передадуть на Рівненщину для «колективізації»

Організовані колективи можуть «шикуватися» у чергу?

На щеплення вакциною Johnson & Johnson мешканцям Рівненщини поки розраховувати не варто. А от препарат Moderna в область обіцяють передати найближчим часом.

Moderna – вакцина проти коронавірусу, розроблена американськими Національним інститутом алергії та інфекційних захворювань.

Олена Гандзюк
Олена Гандзюк

Коли в область надійде обіцяна кількість доз, їх розподілять першочергово для імунізації організованих колективів, повідомила координаторка із вакцинальної кампанії Олена Гандзюк:

Johnson & Johnson – це «однодозна» вакцина. Вона була ввезена в Україну приватною фірмою, лише 500 доз, для того, щоб щепити співробітників компанії, яка займається рибальством на Алясці. Тобто централізовано Johnson & Johnson не купують і не передбачають поки що щеплювати населення нею.

 

 

Ми свого часу не розраховували й на вакцину Moderna, але з нею ми працюватимемо найближчим часом. На Рівненщину надійде 55 тисяч доз вакцини Moderna.

 

Вакцина буде використана для щеплення організованих колективів. Також мобільні бригади зможуть пройти навчання у створених тренінгових центрах, а вже навчені бригади – зможуть пройти навчання онлайн.

Нагадаємо, дві дози вакцини проти коронавірусу отримали понад 30 тисяч краян.

Загалом в області з початку вакцинальної кампанії зробили 89 тисяч щеплень.

Найбільше мешканців краю щепилися препаратами Pfizer та AstraZeneca. Понад 17 тисяч осіб вакцинувалося CoviShield та CoronaVac відповідно.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень