Не доїхали до базарів: митники вилучили Apple, каву і песець на пів мільйона

Також було вилучено й авто, що перевозило контрабанду

44-річна мешканка міста Яворів прибула в пункт пропуску «Шегині - Медика» із Польщі за кермом мікроавтобуса Peugeot Boxer, - повідомляє Львівська митниця.

Під час проходження митного контролю жінка вказала у декларації, що переміщує два дивани, автозапчастини і продукти харчування.

Однак, під час поглибленого огляду транспортного засобу митники виявили приховані товари: в конструктивних порожнинах вантажного відсіку знаходилось чотири MacBook Air 15 та чотири смарт-годинники Apple Watch; у спеціально підготовленій ніші, не передбаченій конструкцією авто - один ноутбук і 30 зарядних пристроїв Apple, а в диванах під оббивкою «ховалися» 25 необроблених шкурок песця.

Такі дії мають ознаки порушення митних правил, описаних в ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ.

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення безпосередніх предметів порушення.

Мікроавтобус, техніку та хутро, орієнтовною вартістю 500 тис. гривень, вилучено. Справа буде розглядатися в суді.

Також днями у «Шегинях», під час огляду вантажівки, якою кермував громадянин України, митники виявили товари, вага, кількість і вартість яких не співпадала за даними у товарно-супровідних документах.

Йдеться про 864 пачки меленої кави «Мосса Fix Melange 500g", про переміщення якої не значилось у жодному з документів.

Як встановили працівники митниці, один з польських підприємців, в рамках зовнішньоекономічного контракту з українською фірмою, надав водієві документи, що містять неправдиві відомості.

Кави було більше, ніж за документами

Щодо посадової особи – іноземця складено протокол про порушення митних правил, відповідно до ч.1 ст.483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень