НБУ вводить в обіг нові монети: як виглядають (ФОТО)

Їх буде дві

Фото ілюстративне

Відразу дві пам'ятні монети Нацбанк введе в обіг сьогодні, 10 лютого.

Це будуть 5-гривневі монети з нейзильберу. Випустили їх на честь 200 років Миколаївській астрономічній обсерваторії та 250 років Астрономічній обсерваторії Львівського університету,  повідомляє пресслужба НБУ.

Монета до 200-річчя Миколаївської астрономічної обсерваторії

На монеті зображена Миколаївська астрономічна обсерваторія, яка є однією із найстаріших у Східній Європі. Її заснували у 1821 році як морську обсерваторію з метою забезпечення Чорноморського флоту часом, картами та навчанням морських офіцерів астрономічним методам орієнтування.

Монета до 250-річчя Астрономічної обсерваторії Львівського університету

А ця монета присвячена астрономічній обсерваторії Львівського університету  імені Івана Франка, яку заснували 1771 року. І вона також є однією з найстаріших у Східній Європі.

Саме з нею пов’язують початок розвитку астрономії у Львові. Вивчення небесних об’єктів у Львові тоді було на тому самому рівні, що й у Берліні, Вільнюсі чи Відні, оскільки обсерваторія за оснащенням не поступалася тогочасним європейським подібним закладам.

Монети випустити тиражем у 35 000 екземплярів. Їхній діаметр становить 35,00 мм, а вага – 16,54 г.  

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень