НБУ хоче заборонити отримувати готівкові перекази: кого це стосується

НБУ хоче посилити вимоги до обігу коштів у таких небанківських установах, що надають платіжні послуги

Нацбанк хоче заборонити отримувати грошові перекази готівкою багатьом українцям. Це стосуватиметься ФОПів, які надають фінансові послуги та отримують кошти від фізичних осіб за ці послуги. Про це повідомляє регулятор.

  • Таке положення міститься у проєкті постанови Правління Національного банку України «Про затвердження Змін до Інструкції про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні», винесеному на обговорення.

Тобто, НБУ хоче посилити вимоги до обігу коштів у таких небанківських установах, що надають платіжні послуги, при цьому не відкриваючи рахунків своїм клієнтам.

  • Переказ коштів без відкриття рахунку – це один із видів платіжних послуг, який надається платнику з метою переказу коштів у готівковій чи безготівковій формах отримувачу або надавачу платіжних послуг, який діє від імені отримувача, під час якої надавач цієї послуги не використовує відкритий у нього рахунок платника та/або отримувача.

Таким чином, ФОПи, що надають громадянам платіжні послуги без відкриття рахунку, не матимуть змоги отримати переказані їм кошти готівкою, а зможуть використовувати лише безготівкові розрахунки. Це збільшить прозорість ринку фінансових послуг і запобігатиме зловживанням на ньому.

Крім того, у зазначеному проєкті постанови НБУ також містяться оновлені вимоги щодо вилучення та перевірки банкнот і монет, які викликають підозру. Терміни проведення перевірки цих грошових знаків буде скорочено.

Джерело: PaySpace Magazine

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень