Назви трьох сіл на Рівненщині обирали депутати Верховної Ради 

Щоправда, не з першої спроби 

Не з першої спроби, та все ж нардепи спробують перейменувати три села на Рівненщині. 

Ті громади, які до цього часу не спромоглися самостійно декомунізувати назви своїх населених пунктів мають погодитися на варіант, який ухвалить Верховна Рада.

Тож в нашій області мають перейменувати Московщину - на Щасливе, Мятин - на М'ятин та Придорожне - на Придорожнє. 

Зауважимо, що в першому проєкті на голосуванні були назви 5 міст і сіл, щодо яких не було одностайної позиції, тому голосування й провалилося. Їх виключили з переліку, а щодо решти населених пунктів, таких 333, то їх внесуть до Ради знову.

До слова, проблеми виникли з перейменуванням Южного, Южноукраїнська, Синельникового, Первомайська і Павлограда. Назви цих міст пропонують змінити таким чином: Южне — Порт-Анненталь, Южноукраїнськ — Гард, Синельникове — Ріднопілля, Первомайськ — Сокологірськ, а Павлоград — Матвіїв.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень