Названо країни ЄС, куди найскладніше і найлегше емігрувати

Дослідження проводили з 2009 по 2021 рік

Отримати громадянство в одній із країн Євросоюзу - завдання непросте. Але все ж таки є держави, які набагато легше та швидше видають свої паспорти іноземним громадянам.

Канадська імміграційна агенція CanadaCIS провела дослідження в період з 2009 по 2021 роки. Воно було організоване з метою дізнатися, в яких країнах Євросоюзу спрощено процедуру отримання громадянства, а в яких оформити новий паспорт практично неможливо, - пишуть Економічні новини.

За даними агентства, Швеція найлегше надає громадянство іноземцям, незалежно від членства в Євросоюзі.

 

Дослідження показало, що 9,3 відсотка заявників (тобто кожен десятий) змогли отримати шведський паспорт. Крім того, у Швеції найвищий показник прийому як чоловіків, так і жінок.

Далі в рейтингу країн, де найлегше отримати громадянство, опинилися Нідерланди та Ісландія. Португалія також потрапила до цього списку. Там кожен третій заявник із 50 охочих оформити португальський паспорт у результаті отримує таку можливість.

А ось в інших країнах ЄС не так просто здобути громадянство.

До прикладу, дуже складно зробити це в Естонії.

Найменша країна Балтії видає свій паспорт лише 0,6 відсотка заявників. Тобто лише один із 200 охочих отримати громадянство може це зробити. Крім того, у чоловіків набагато менше шансів стати громадянами Естонії.

У списку країн, де складно здобути громадянство, також Латвія, Чехія, Литва, Австрія, Ліхтенштейн, Словаччина, Словенія та Німеччина.

Але найважче тим, хто намагається стати громадянином Данії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень