Названо цукерки, в яких виявили перевищення трансжирів

Заяву зробила Держпродспоживслужба

Фото ілюстративне

У цукерках «Рошен» виявили занадто високий вміст трансжирних кислот. Держпродспоживслужба вже заявила, що проводить заходи щодо запобігання розповсюдженню цих солодощів задля збереження здоров’я населення.

Про це повідомляє agrotrend з посиланням на пресслужбу Державної служби з питань безпечності харчових продуктів.

Вказано, що одна з партій таких цукерок експортувалась з України до Литви.

 

Проте виявилось, що солодощі містять занадто високий вміст трансжирних кислот 4,4 г/100г (при нормі до 2 г на добу – за рекомендаціями вчених).

Про які саме цукерки йде мова – не повідомляється. Але у відомстві нагадали, що виробник має два дні на те, щоб розпочати процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу.

В іншому разі Кондитерська Корпорація понесе відповідальність за порушення Закону, зокрема статті 65 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Вважається, що занадто багато трансжирів у раціоні є нездоровим, оскільки вживання в їжу їх у великій кількості може призвести до серцево-судинних захворювань через накопичення і відкладення жиру в кровоносних судинах і мембранах.

ВООЗ та інші організації охорони здоров’я рекомендують взагалі відмовлятися від споживання трансжирів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень