ТОП-5 найпопулярніших вакансій під час війни і хто буде потрібний після перемоги

В Україні відбулися серйозні зміни на ринку праці

Пошук роботи в Україні у довоєнний період займав кілька тижнів, а зараз терміни обчислюються місяцями. Аналітики закликають людей пристосовуватися до нових реалій та бути готовими до змін.

Максимальний попит зараз спостерігається на 5 спеціальностей:

  • менеджери з продажу,
  • продавці,
  • бухгалтери,
  • кухарі,
  • водії.

Очікується дефіцит кваліфікованих кадрів

Мінімальна конкуренція – у медичній сфері. Є вакансії лікарів, наприклад, спеціалістів УЗД, а претендентів на цю посаду мало. Також потрібні електрослюсарі – мало хто може зайняти цю вакансію, де потрібен досвід.

Найпопулярніші спеціальності після війни

Активно розвивається спеціальність – оператор дронів, яку вже зараз називають професією майбутнього. В Україні вже закінчили навчання у цьому напрямі тисячі випускників. Така робота буде потрібна і після завершення бойових дій у країні.

Сфери діяльності – архітектура, аграрний сектор, енергетика, відео- та кінозйомка. Необхідне розмінування територій, а також розвиток аеродинаміки.

Після війни буде великий попит на будівельників, бо треба відновлювати об'єкти.

Затребуваними будуть усі професії, пов'язані із захистом держави. Загроза нікуди не зникне – і українська армія буде вдосконалюватися. 

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень