Назвали небезпечні компоненти парфумів: подумайте двічі, перш ніж купувати

Їх використовують як в дешевих, так і в дорогих парфумах

Усі фото в статті ілюстративні. З мережі. 
Усі фото в статті ілюстративні. З мережі. 

Не секрет, що парфуми можуть містити шкідливі хімічні речовини. Тривалий вплив таких сполук може завдати значної шкоди організму людини. Який саме вплив мають різноманітні складові парфумів, та яких варто уникати, повідомляє Обозреватель з посиланням на The List.

Фталати

Ці хімічні сполуки. Щоденне розприскування на шкіру цієї субстанції є доволі небезпечним, адже може призвести до стрибків рівня гормонів, а людина навіть не здогадуватиметься про справжню причину таких змін в організмі.

Стрімка втрата або набір ваги, дратівливість, безсоння та нерегулярні місячні – все це може бути наслідком зміни гормонального фону організму.

 

Не виключено, що причиною цього стали фталати, які наявні у парфумах.

До того ж цей інгредієнт може сприяти ожирінню, знижуючи швидкість метаболізму. А у чоловіків може падати рівень тестостерону.

Мускусний кетон

Подібні сполуки можуть зустрічатися в парфумах відомих брендів. Річ у тім, що мускусний кетон подразнює шкіру, тож якщо у вас висип, свербіж, почервоніння на місцях, де ви зазвичай розбризкуєте парфум – уважно прочитайте його склад.

Особливо важливо звертати на це увагу людям з чутливою шкірою, дерматитом та акне.

Крім того, мускусний кетон підвищує рівень тестостерону, естрогену, кортизолу, інсуліну й прогестерону.

Стирол

Його часто виявляють у парфумах відомих брендів, ціна на які може сягати понад 200 доларів.

Це дивує, але насправді стирол — це легкозаймиста рідина, яка нагадує бензин. Зазвичай його можна знайти у складі гуми, латексу і полістиролу.

Чому ж таку потужну хімію використовують в індустрії краси? Річ у тім, що ця складова значно підвищує стійкість аромату, але разом з тим є доволі небезпечною для організму.

Постійне використання стиролу може завдати шкоди нервовій системі й ниркам. Якщо ви почуваєтеся пригніченими, надмірно втомленими або страждаєте від мігрені, перевірте склад своїх парфумів чи косметики, адже у складі може бути стирол.

ВНТ

Ця хімічна сполука, також відома як бутельований гідрокси толуол, є доволі токсичною і призводить до подразнення шкіри та алергії. Постійний вплив цієї речовини може провокувати онкологічні захворювання.

BHT часто використовують як консервант, що дозволяє ароматам зберігатися довше.

 

Однак, коли парфуми, які містять цю речовину, потрапляють на тіло – він діє як естроген.

 

Це призводить до порушень у роботі гормональної системи жінок і чоловіків.

Що провокує збільшення потовиділення. До речі, цей інгредієнт буває у продуктах: чипсах та маслі.

Бензальдегід

Багато людей навіть не чули про бензальдегід, але ця хімічна сполука є доволі розповсюдженою і наявна майже в найрізноманітніших продуктах: від парфумів до засобів для миття посуду та дезодорантів.

Як показало дослідження EPA 1991 року, бензальдегід міститься в значній кількості парфумів і при вдиханні може завдати значної шкоди організму людини.

Ця речовина може спровокувати розлади центральної нервової системи, невиразну мову, сонливість, подразнення шкіри, нудоту, ураження нирок і навіть дихальну недостатність.

Етиленгліколь

Попри те, що це стандартна складова косметики та різноманітних ароматів, він все ж може бути шкідливим.

Особливо його варто уникати вагітним, адже етиленгліколь може спричинити гормональний дисбаланс, що негативно позначиться на психічному стані.

А ще ця речовина може спровокувати астму і навіть зашкодити репродуктивній системі.

Камфора

Камфора, яка міститься в сучасній косметиці та парфумах, у більшості випадків є синтетичною сполукою яку отримують зі скипидарної олії.

Іншими словами - це розчинник фарби, який варто тримати трохи далі від шкіри й людського тіла загалом.

Ця речовина доволі небезпечна, і навіть може провокувати ряд симптомів, серед яких нудота, запаморочення і навіть судоми.

Якщо ви зіткнулися з будь-яким із них без причини, перевірте список інгредієнтів вашого парфуму на наявність камфори.

 

У 1991 році Агентство з охорони навколишнього середовища США (EPA) встановило, що він токсичний при вдиханні.

Варто відзначити, що цей інгредієнт може міститися не лише у парфумах, але й у кремах для гоління, лаках та освіжувачах, тому необхідно бути обережним і уважно читати склад подібних товарів.

Ацетальдегід

Довготривалий вплив цієї речовини може призвести до порушень дихальної системи, а також гормональних «гойдалок».

Його використовують у парфумерії, аби зробити аромат більш свіжим та легким.

 

До того ж він надає злегка цитрусовий аромат, який у багатьох асоціюється з відпочинком у СПА.

Також він настільки популярний тому, що завдяки додаванню цієї сполуки парфуми стають значно довговічнішими.

Лімонен

Лімонен є доволі небезпечною хімічною сполукою з солодкуватим лимонним ароматом. Його дуже часто використовують при виготовленні цитрусових ароматів.

Варто відзначити, що ця сполука може завдати значної шкоди серцево-судинній системі та дихальним шляхам.

До того ж тривалий вплив може спровокувати втому, головний біль, подразнення шкіри та пошкодження нервів.

Метилен хлорид

Ще один поширений у парфумерії інгредієнт – метилен хлорид. Його використовують як розчинник для інших складових у різноманітній косметиці та ароматах.

При тривалому використанні ця хімічна сполука може бути небезпечною, адже окрім подразнення шкіри, вона здатна викликати хімічні опіки, якщо у людини чутлива шкіра або присутні дерматологічні захворювання.

Аби зрозуміти, наскільки ця речовина небезпечна, достатньо поглянути, в яких продуктах її використовують: пестициди та засоби для чищення септиків, а це зовсім не ті речі, яка мають контактувати зі шкірою.

Його визнали токсичним та заборонено FDA для використання у парфумах ще у 1988 році. Проте його досі можна зустріти під завуальованою назвою «аромат», тому дуже важливо уникати парфумів з такими найменуваннями у складі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень