Назвали найзбитковіші банки в Україні: у списку опинилися два відомі держбанки

Вони разом сформували понад 58% загального збитку банківської системи України

Національний банк України назвав найприбутковіші та найзбитковіші банки. Серед найгірших опинились два держбанки: Укрексімбанк та Укргазбанк.

— Перебування двох державних банків у ТОП-трійці найзбитковіших, а також те, що вони сформували разом понад 58% загального збитку банківської системи, – привід для наглядових рад обох фінансових установ треба проаналізувати,  чому так сталося, і разом з правліннями запропонувати рішення, які виправлять ситуацію, – написав у своєму Telegram - каналі голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Серед найбільш збиткових банків:

  • Укрексімбанк (-7,688 млрд грн);
  • Сенс Банк (-5,073 млрд грн);
  • Укргазбанк (-3,754 млрд грн);
  • Прокредит Банк (-1,459 млрд грн);
  • Ідея Банк (-504 млн грн).

Сукупний результат усіх банків за січень-листопад 2022 року – 19,429 млрд грн прибутку (після оподаткування). У плюс спрацювали 46 із 67 банків (їхній загальний прибуток – 39,106 млрд грн).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень