Назвали критичну суму боргу за комунальні послуги, через яку можуть виселити з квартири

І через що можуть обрізати світло, перекрити газ або й заблокувати банківські картки

Не всі українці спроможні вчасно й у повному обсязі оплачувати спожиті комунальні послуги. Постачальники ж можуть нараховувати штраф або й відключити постачання послуги, якщо споживач отримував якісні послуги й не оплачував їх. Понад те, постачальник може звернутися до суду й потому навіть заарештувати банківські картки таких споживачів. Стягувати борг будуть саме з таких офіційних доходів, зокрема з заробітної плати.

Про це йдеться в законі Про житлово-комунальні послуги. 

Водночас вимкнути воду або централізоване опалення українцям не можуть, боржників можуть позбавити тільки електроенергії й газу.

Споживачам нагадують, що в разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов'язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу.

Якщо сума заборгованості становить понад 120 тис. грн, виконавча служба має право заарештувати нерухомість, що може стати приводом для виселення з квартири, - зазначає видання НВ.

Водночас OBOZREVATEL зазначає, що українці заборгували:

  • 24,7 млрд грн за газ
  • 21,5 млрд – за опалення і гарячу воду
  • 7,1 млрд грн – за електроенергію
  • 6,4 млрд грн за холодну воду
  • 5,5 млрд грн – за утримання будинку та прибудинкової території
  • 1,2 млрд – за вивезення сміття

До слова, виконавча служба може заарештувати банківські рахунки та списати з них кошти. Крім того, можуть прийти у квартиру боржника, забрати одяг, меблі, техніку і потім виставити її на торги й продати, аби погасити борги перед комунальним підприємством.

За борги через суд власника можуть позбавити його квартири чи будинку. Це майно продадуть, а різницю між боргом з комуналки й вартістю житла повертають боржникам.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень