Наживаються на біді: Як родинам полонених військовиків вберегтися від шахраїв

Чого варто остерігатися

Після обміну військовополоненими в Україні активізувалися шахраї.

Недоброзичливці хочуть нажитися на родичах військовиків, які досі перебувають у російському полоні, повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

У соціальних мережах почали з’явилися облікові записи, які представляють себе звільненими з полону захисниками та обіцяють надати інформацію начебто про тих військових, яких «бачили» у полоні росіян. Після цього вони починають просити гроші за надання інформації.

Щоб бути більш схожими на воїнів, котрих повернули з полону, у профілях шахраї можуть ставити  фото та відео з «обміну 230» чи фото- та відеоматеріали з інших подібних подій. 

Українців, які чекають своїх рідних з ворожого полону, закликають не вірити аферистам та ні в якому разі не надсилати гроші незнайомцям.

До слова, нещодавно Міноборони оновило номер «гарячої лінії» для військовослужбовців та членів їхніх родин.

За номером 1512 військовики та члени їхніх родин можуть отримати консультації щодо складних та болючих питань. Реєстрацію звернень цілодобово здійснюють десятки працівників Урядового контактного центру.

На сьогодні «гаряча лінія» доступна для користувачів усіх національних операторів, окрім «Київстар».  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень