Демобілізації не буде? Умєров запропонував альернативу для військових

Про це йдеться в новому законопроєкті, який найближчим часом зареєструють

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що повна демобілізація для українських воїнів буде можливою лише після закінчення війни, але вони можуть отримати «перепочинок або часткове звільнення».

Про це він повідомив в інтерв'ю «Суспільному».

Відповідні зміни передбачать у новому законопроєкті, який поки що готують, але вже скоро зареєструють у Верховній Раді. Документ буде регулювати мобілізацію, демобілізацію, відстрочку і соцзахист військовослужбовців. Умєров зауважив, що деталі про дану ініціативу з'являться «найближчими днями».

- Слово «демобілізація» ми можемо використовувати тільки після того, як закінчиться війна. Оскільки ворог продовжує бойові дії, ми знайшли рішення, які дадуть можливість людині, яка вже два роки перебуває в периметрі, зрозуміти, які правила будуть для того, щоб вона перепочила або була частково звільнена. Ми працюємо над цим і юридично, і законодавчо, і технічно, - сказав міністр.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень