«Назавжди залишиться світлим променем у серцях»: помер знаний військовий прокурор із Рівненщини

Через 10 днів після дня народження

На 84 році життя відійшов у вічність перший військовий прокурор Західного регіону України генерал-майор юстиції у відставці Василь Мельничук, який родом із села Стоянівка колишнього Радивилівського району на Рівненщині.

– Пам'ять про Мельничука Василя Григоровича назавжди залишиться світлим променем у серцях людей, які його знали й поважали, – йдеться на Facebook-сторінці Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Західного регіону.

Відомо, що за життя Василь Мельничук не рідко ділився спогадами військового прокурорського життя з молодими прокурорами, якими опікувався після звільнення з військової служби.

До того ж історія життя ветерана описана в автобіографічній книзі – історико-публіцистичному виданні військової прокуратури Західного регіону України «Я, військовий прокурор …». У ній йдеться і про дитинство Василя Мельничука, і про роботу.

Ось фрагмент з автобіографії, де він згадує своє дитинство на Радивилівщині: 

Я, військовий прокурор Мельничук Василь Григорович, народжений 12 лютого 1938 року у селі Стоянівка Радивилівського району Рівненської області. У дитинстві, мені тоді було сім років, я пережив розстріл рідних радянськими вояками у мене на очах і став круглим сиротою.

 

А що таке – бути сиротою у повоєнні роки, не потрібно і розповідати. говорить само за себе. Рано почалося самостійне і непросте життя. І від самого початку життя самостійного, передчасно дорослого, я мріяв дізнатися, що ж сталося зі всіма моїми рідними, відновити справедливість і віддати шану їхній світлій пам'яті…

 

У віці 11 років я товарняком із Радивилова дістався Львова – не шукав пригод, а хотів вчитися...

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень