Найрозкішніші потяги, якими досі можна подорожувати (ФОТО)

Коли мета подорожі не її кінцевий результат, а сама подорож

Venice Simplon-Orient Express

Це легендарний потяг, який знаю усі, хто гортав сторінки романів Агати Крісті. У першу поїздку потяг вирушив 5 червня 1883 року. Тоді з Парижу до Стамбулу відправилися 40 гостей та інженер Жорж Нагельмакерс.

Це перший поїзд що поєднав Захід і Схід. Його пасажирами ставали політики, митці, вчені й просто заможні люди. Східний експрес радше перетворився на престижний клуб, де в вагоні-ресторані заводили корисні знайомства, жінки вражали коштовностями й вбранням, а чоловіки приходили тільки у смокінгах.

Поїздка у Східному експресі задоволення не з дешевих – від 1000$ до 6000$. Обрати можна короткий маршрут з Лондона до Парижа, або довгий від Венеції й до Відня чи Лондона. Стюард працює цілодобово, а пасажирів частують стравами французької кухні. Щоправда, при одномоментному бажані придбати квитки не вдасться – їх необхідно бронювати за рік. А зважаючи на те що маршрутом Париж - Стамбул взагалі можна проїхатися тільки раз на рік, то відповідно й квитки треба бронювати й за два роки.

Досі у Східному експресі існує традиція виходити в ресторан виключно у краватках й вечірніх сукнях.

Belmond northern belle

Це вінтажні відреставровані вагони, затишку яким додає оздоблення деревом.  Потяг прямує з Лондона через Шотландію. Кінцевий пункт призначення – місто Честер на кордоні з Уельсом. Столи тут сервірують сріблом і фарфором.

Belmond northern belle – справжня мрія для мандрівників, адже поїзд робить зупинки у визначних місцях – курортному місті Бат, музеї Единбурга, можна побачити старовинні міста Кентербері та Йорк. А вже на території Шотландії є можливість рибалити на гірських озерах. Милуватися краєвидами можна з вагона обладнаного величезними вікнами.

Тут є два вагони ресторани, кожен з яких можна забронювати для вечірки. Вартість поїздки на одного стартує від 2000$.

Maharajas' express

Це реальна розкіш, особливо для індійської залізниці. Махараджа – експрес увібрав усе краще від європейських потягів. Він їде з Делі до  Лакхнау, через Джайпур, Агрою та Мумбай. У потязі працює два вагони-ресторани, а у бібліотеці навіть взяти свіжу пресу. У складі 23 вагонів, можна відпочити у спа, фітнес-центрі або влаштувати конференцію у бізнес-залі.

Поїздка у двомісному купе коштує 4000$, а квиток в Presidential Suite на сім ночей з послугами стюарду, двоспальним ліжком та особистою ванною – вже понад 45000$.

Eastern&oriental express

Цей потяг побудували у 1972 році в Японії. Наразі він курсує між Сингапуром та Таїландом. Дизайнер який працював над оздобленням «Східного експреса» попрацював і над «Срібною зіркою». Стіни тут оздоблено вишневим деревом, мозаїками, встановили дорогі меблі.

Вікна у вагонах спеціально збільшили, аби пасажири мали панорамний огляд на місцеві пейзажі. Тут однаково смачно готують європейські страви та краще зі східної кухні. А ще у будь-яку пору доби можна замовити коктейль «Шанхайський експрес» — із бурбона, амарето, соку лайма та сиропу із плодів гранатового дерева.

Найдорожчий квиток в купе на три ночі коштує від 3000$.

Twilight express mizukaze

Це буквально новинка залізниці, адже запрацював він у 2017 році. «Сутінковий експрес» з’єднує японській префектури Кіото, Мацуе, Ідзумо та Міяджіма. Пасажири проводять у поїзді дві доби. За цей час встигають намилуватися гірськими та морськими пейзажами й навіть завітати на відкриту терасу у першому вагоні.

Одна ніч у такому поїзді коштує 2800$ і квитки можна придбати тільки в Японії.

The Blue Train

Пасажири називають поїзд – «п’ятизірковий готель на колесах». Маршрут між ПАР, Преторією та Кейптауном не раз обирали мільйонери, політики й зірки кіно.

Є вагон у якому купе обладнані просторими двоспальними ліжками. Найдорожчий квиток коштує від 1500$.

Rocky mountaineer

На відміну від попередніх цей потяг має скляний дах й два поверхи. Ночувати тут ніде, це туристичний поїзд для охочих познайомитися з Канадою, виїжджаючи з Ванкувера.

У ресторані гостей пригощають стравами які готують лише з місцевих продуктів.

Матеріали журналу ФОКУС

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень