Найкращий продукт для очищення судин та схуднення. Доступний кожному

Ризик розвитку ішемічних хвороб суттєво знижують бобові. Але є секрет приготування

Бобові знижують ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Експерти рекомендують людям із підвищеним рівнем холестерину в крові їсти їх як мінімум два-три рази на тиждень.

Бобові багаті на розчинну клітковину, яка сприяє зниженню рівня холестерину.

Бобові містять кальцій, який корисний для здоров'я серця, а також необхідний для росту і здоров'я кісток. Крім того, в них міститься залізо, що бере участь у кровотворенні, і вітаміни групи В, що впливають на роботу нервової системи. Білком особливо багата сочевиця. У нуті порівняно з іншими бобовими міститься більше жирів. 

 Експерти радить їсти бобові разом із зерновими. 

Незамінна амінокислота лізин, що міститься в зернових, може бути збалансована білком з бобових. Поєднанням бобових і зернових можна замінити тваринний білок.

Дослідження показали, що інгібітори протеази, що містяться в бобових, мають протиракові властивості. Впливають на регулювання рівня цукру на крові. При цукровому діабеті – другого типу, що виникає у зрілому віці та розвивається на тлі надмірної ваги, а також першого типу, який, як правило, виникає у дитячому та підлітковому віці, – вживання бобових допомагає контролювати рівень цукру в крові.

Вся річ у тому, що бобові мають низький глікемічний індекс - показник, що вказує на швидкість, з якої продукти підвищують рівень цукру в крові.

Однією з важливих проблем охорони здоров'я у розвинених країнах є захворювання товстої кишки. Подібні хвороби поширені в суспільствах, які традиційно споживають рослинну їжу і велику кількість клітковини.

Так, високий вміст харчових волокон у бобових активізує роботу кишківника і тим самим допомагають попередити проблеми із травленням, а також скоротити ризик раку та інших захворювань. 

Завдяки високому вмісту білка бобові дозволяють довше залишатися ситим. Саме тому вони відмінно впишуться в раціон людини, яка прагне схуднути.

Бобові не містять холестерину та насичених жирів, які виступають головними факторами розвитку атеросклерозу і, отже, ішемічної хвороби серця.

Крім того, вони багаті на клітковину, особливо розчинну, яка сприяє зниженню рівня холестерину.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень