Найгірше діти поводяться, коли поруч є мама. А знаєте, чому?

Як влаштована дитяча психологія і чому такі моменти дуже важливі

Якщо у вас є дитина, вам добре знайомі плачі, крики і катастрофічні безпричинні істерики. А ще ви знаєте, що таке затискати ніс, коли треба змінити підгузок з дуже дивною субстанцією всередині або ж прибрати те, що дитині просто «не зайшло»… Також ви однозначно вмієте перебинтовувати обдерті коліна.

То чому ж вам здається, що ваша дитина поводиться гірше, коли ви, її мама, поруч з нею?

Якщо ваша дитина схильна впадати в істерику і зовсім не слухається, ймовірно, вас безмірно здивує те, як чужа людина захоплюється її гарною поведінкою.

Можливо, це нянька, яка скаже вам за вечерею, що ваш малюк – янголятко, яке лягло спати о 8-ій вечора.

Або шкільний учитель, який буде вихваляти слухові навички вашої дитини і те, як спритно вона знаходить спільну мову з іншими дітьми

У такі моменти ви можете подумати: це точно моя дитина, про яку всі вони говорять?..

Якщо ви відчуваєте, що ваш малюк показує свої найгірші сторони тільки, коли він поруч із вами – ви не самотні в цій проблемі і зовсім не помиляєтесь. Дитячий психолог, доктор Хізер Віттенберг пояснює:

– Діти бережуть все найкраще – і найгірше – в собі для нас, батьків. Поруч з нами вони показують своє справжнє «Я». Діти витрачають багато енергії, щоб «бути хорошими» і діяти відповідно до суспільних правил. Особливо це стосується маленьких дітей. Тому, коли вони приходять додому, то дозволяють собі розслабитися.

 

Гарна новина полягає у тому, що найсильніша любов, прихильність, захоплення і безглуздість наших дітей призначені тільки для нас.

 

Загалом, ваша дитина більш активна поруч з вами, тому що відчуває себе у безпеці

Гляньте на себе – ви теж навряд чи виставляєте напоказ перед незнайомцями свої найгірші сторони. Швидше за все, «зриваєтесь» ви лише у колі найближчих людей. І ваші діти роблять те саме.

Вони відчувають вашу любов і вважають, що можуть поводитися погано поруч з вами, бо ви будете продовжувати любити їх, незважаючи ні на що.

Пам’ятайте: коли дитина усміхається вам – її усмішка найщиріша і теж призначена тільки для вас. І вона точно варта всіх криків та істерик, які вам довелося пережити разом із нею

Джерело: Затишок

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень