Найчастіша проблема мам школярів: Як легко вивести плями кулькової ручки з одягу

Зможете видати навіть застарілі

Під час навчання або робочих справ може трапитись будь-що і плями від кулькової ручки – не виняток. Особливо часто це трапляється з дітьми початкової ланки – на їхніх сорочках завжди є сліди кропіткої роботи. Існує кілька способів, як позбутися цих забруднень.

Як позбутися плям від кулькової ручки

Перш ніж використовувати будь-які засоби для видалення плями, зробіть тест на невидимій частині тканини, щоб переконатися, що вона не пошкоджується.

Використання спирту або води

Потрібно зволожити пляму спиртом або водою і намагайтеся витерти її губкою або чистим білим рушником. Не робіть сильного тертя, щоб не пошкодити тканину.

Ацетон або розчинник

Якщо пляма стійка, можна використовувати невелику кількість ацетону або розчинника на білому рушнику. Дійте обережно і тестуйте спочатку на невидимій частині.

Гідрооксид перекису

На білій або кольоровій можна використовувати гідрооксид перекису. Нанесіть його на пляму, залиште на кілька хвилин, а потім витріть губкою.

Пральний порошок або рідина для прання

Застосування прального порошку або рідини для прання може допомогти видалити пляму. Промочіть тканину, нанесіть невелику кількість прального порошку і помасажуйте пляму.

Професійна хімчистка

Якщо всі вищезазначені методи не працюють або якщо це цінний предмет, розгляньте можливість звернутися до професійної хімчистки. Завжди слід діяти обережно та дотримуватися інструкцій для конкретного виду тканини.

Засіб для миття посуду

Ця речовина не лише очищає наші тарілки, а й рятує шкільні форми. Якщо на одязі є сліди кулькової ручки, треба нанести засіб на плями, трохи втерти пальцем і спінити, і лишити на 10 хвилин і навіть більше. Змити все холодною водою, нанести знову засіб і випрати зручним способом.    

Гліцерин

Ця речовина допоможе вивести плями, наприклад, з білих кросівок чи рюкзаків. Просто нанесіть гліцерин на ватний диск і потріть, і слідів ручки не залишиться. На одязі ця речовина часто залишає жирні плями.

Джерело: noviydoctor

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень