Найбільше песимізму у школярів: українську молодь запитали про навчання та життя за кордоном

Чверть опитаних учнів хочуть переїхати жити за кордон

Фото ілюстративне

Чверть українських школярів песимістично дивляться на майбутнє України і хочуть виїхати за кордон.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічним агентством Vox Populi на замовлення благодійного фонду savED у рамках проєкту «Надання освітніх послуг в умовах війни в Україні» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», - пише interfax.

На запитання про те, як вони загалом налаштовані на майбутнє України, найнижчий оптимізм простежується саме серед учнівства.

  • Чверть учнів та учениць (24%) мають песимістичні погляди,
  • ще 25% - ані оптимістичні, ані песимістичні,
  • а серед 52% оптимістично налаштованих учнів 31% - скоріше оптимістично дивляться на майбутнє держави, - сказано у звіті за підсумками дослідження.

При цьому серед учнів 53% хочуть після школи залишатися в Україні (хоча з них 23% хочуть жити в іншому населеному пункті, ніж де мешкають зараз).

  • Чверть опитаних учнів (26%) хочуть переїхати жити за кордон.
  • Продовження навчання - бажаний сценарій для 77% учнівства.
  • Зокрема, 35% учнів хотіли б вступити до провідного університету України,
  • 25% - до іншого університету чи технікуму/коледжу України,
  • 18% - вступити за кордон.

Останніх більше серед міського учнівства - 22% проти 9% у селах. І лише 6% планують одразу піти працювати, 4% - на військову службу, взяти «gap year» - 7%.

Дослідження проводилося у два етапи: репрезентативне загальнонаціональне опитування та вивчення практичних кейсів громад із налагодження доступу до освіти в громадах, розташованих відносно близько до лінії фронту. У репрезентативному дослідженні взяли участь учні та учениці (віком 14+), батьки, педагоги та освітяни, представники та представниці адміністрацій закладів освіти та органів місцевого самоврядування, які компетентні відповісти на запитання щодо стану освіти в громаді. Загалом було опитано 1397 учнів та учениць, 1288 батьків, 1141 педагог, 146 представників шкільних адміністрацій, 64 представники та представниці органів місцевого самоврядування в усіх областях України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень