Найбільше місто України стає пустелею: Люди скаржаться на засилля колючої рослини-чужинця  

І до чого тут комунальники

Столицю України охопила нова неприємність. Жителі деяких районів Києва скаржаться на рослину з колючками – якірець сланкий. Маленькі колючки легко розносяться вітром і травмують ноги перехожих у легкому взутті, лапи домашніх тварин і навіть страждають шини велосипедів.

Еколог Олександра Соколенка розповів, що якірець сланкий – це лікарська рослина, яка зазвичай росте у степах Криму та Півдня.

Поява та розмноження цієї рослини у Києві – це приклад міграції рослин на Північ. Адже Київ – це не типове місце для зростання якірця сланкого. В останні роки таких випадків рослинної міграції є доволі багато. Це відбувається через зміну клімату. Наприклад, у другій половині літа, дощів у Києві майже не було. Все це призводить до того, що рослини, які зростали на Півдні України, тепер з’являються на Півночі та у Центрі, – пояснив Олександр Соколенко.

Він додає, що така міграція стосується не лише рослин, а й комах та тварин.

У Києві вже навіть кактуси можна зустріти. Ще одна ознака змін клімату – збільшення популяції червоновухих американських черепах у водоймах міста. Ще 30 років тому їх узагалі в Києві не було, – додав еколог.

Окрім змін клімату, появі рослин-чужинців у Києві, за словами Олександра Соколенка, сприяють самі комунальники, які косять траву від квітня до першого снігу:

Безперервне скошування трави у Києві посилює негативні наслідки посухи. Коли комунальники регулярно скошують траву, то відкривають землю сонцю. Адже трава стримує дію сонячних променів, зберігає вологу, а без трави локально зростає температура поверхні землі. Вона може нагріватися до +60 градусів. Сонце просто на порох висушує ґрунт і це у бездощовий період дуже критично. Так у місті з’являється пил, який значно погіршує якість повітря.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень