Найбільш затребувані під час війни спеціалісти (ПЕРЕЛІК)

Де зараз можна шукати нову роботу

Наразі багато підприємств поставили своє виробництво на паузу. На противагу їм деякі сфери бізнесу, навпаки, змогли розширитись через збільшення попиту на різні товари і послуги.

Через війну ринок праці не просто зупинився, а в буквальному сенсі обвалився. У різних регіонах ситуація різна, але загалом картина поки що не дуже приваблива. Багато українців лишилися без роботи.

Однак саме зараз найкращий час змінювати кваліфікацію і починати нову справу.

Офіційно рівень безробіття зріс на 30%, але неофіційно цей показник набагато вищий. На сьогодні багато вакансій для фахівців будівельних спеціальностей. Чимало об’єктів нерухомості у різних регіонах України пошкоджені чи навіть повністю знищені. Тому будівельники та ремонтники мають багато роботи.

Відзначається стрімкий попит на такі спеціальності:

  • слюсарі;
  • сантехніки;
  • електрики.

Також роботи додалось для тих, хто займається шиномонтажем і ремонтом автомобілів. Понівечені дороги та обстріли населених пунктів російськими військами вивели з ладу сотні, якщо не тисячі автомобілів.

  • Сфера IT, кажуть експерти, не лише залишається найприбутковішою – попит на спеціалістів у програмуванні стабільно зростає із року в рік. Можна пройти курси, отримати нову спеціальність і почати працювати в інтернеті, часом – навіть без випробувального терміну (але майте на увазі, що й ІТ-спеціалістів зараз насправді не бракує, багато людей хочуть спробувати себе у цій надзвичайно привабливій спеціальності).
  • Торгівля — очікується що й у 2023 році ця сфера буде розвиватись й адаптуватись до нових умов. Сьогодні вигідно залучати партнерів з-за кордону, налагоджувати торгові зв’язки з Європою, Америкою і навіть Китаєм.
  • Медицина — у госпіталях та лікарнях не вистачає працівників різних профілів. Лікарі працюють понаднормово, молодший медперсонал також на ногах у режимі 24/7. На додачу до цього очікується нова хвиля коронавірусу. Тож люди з медичною освітою теж мають стабільну роботу та зарплатню.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень