Навіщо потрібні три відсіки у пральній машині та куди сипати порошок

Це треба знати

У пральній машині є три відсіки, куди можна засипати миючі засоби. Багато хто не знає для чого потрібні. Виявляється, кожен із них має свою функцію. На панелі кожної машинки-автомат є купа кнопок, яка дозволяє включати різні функції.

Хоча господині переважно користуються максимум трьома видами прання і засипають порошок в один відсік.

 

Навіщо в пральній машинці потрібні 3 відсіки

Кожен відсік підписаний, позначений цифрою чи символом. На крайніх відсіках нанесені римські цифри I та II або латинські літери А та В відповідно. Порядок залежить від марки прання. У середньому відсіку можна побачити зображення «зірочки» чи «квітки».

Відсік 1

Римською цифрою I або латинською А позначається відсік, призначений для попереднього прання або замочування білизни. При такому процесі тканина одягу розтягується та набухає, а це означає, що машинка легко впорається із брудом. 

Відсік 2

Римська цифра II або буква В вказує на відсік для основного прання незалежно від вибраної програми. Цей відсік використовується найчастіше і саме в нього засипається порошок під час вибору будь-якого прального режиму.

Відсік 3

Значок «сніжинка» або «квітка» вказує, що саме в цей відсік треба залити кондиціонер, відбілювач, ополіскувач або інші засоби. У цей відсік варто заливати кондиціонер.

Чи можна сипати порошок прямо на одяг

Виробники пральних машин та порошків рекомендують сипати порошок лише у лоток. Але деякі вважають за краще засипати засіб прямо в барабан. Насправді це неправильно, тому що за етап прання вода може оновитися кілька разів і частина порошку з барабана просто піде у стік.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень