Секрети про махрові рушники: Як зробити їх м'якими

Часто після прання вони стають жорсткими

Махровий рушник – річ, без якої не можна уявити життя сучасної людини. Купуючи новий рушник, хочеться якомога довше зберегти його м'якість та пухнастість. Але вже через кілька циклів прання, махрова тканина грубіє і вже не відрізняється від старих рушників.

Є кілька способів врятувати колючі рушники. Важливу роль у цьому відіграють вода, засіб для прання, програма прання, пом’якшувач та спосіб сушіння.

Вода

У воді є велика кількість вапняних солей, через які вона стає жорсткою. Різні домішки осідають на тканині і роблять рушники жорстким. Для пом'якшення води додайте оцет – 200 мл на 10 літрів води при ручному пранні або 100 мл - у відсік для кондиціонера.

Засіб для прання

Махрові вироби потрібно прати лише гелем. Порошок осідатиме у ворсистій структурі матеріалу і зіпсує його.

Програма прання

Занадто гаряча вода і барабан, що швидко обертається, теж може стати причиною огрубіння махрової тканини. Прати потрібно при температурі 30-40 градусів, максимум – 60. Перед пранням вивчіть ярличок із рекомендаціями. Додайте в барабан пральної машини пластикові кулі. Вони спушують петлі махри.

Пом’якшувач

Використовуйте кондиціонери, у складі яких є силікон. Таким чином можна збільшити поглинання виробу.

Сушимо правильно

Сушіть рушники на свіжому повітрі, не під прямими променями сонця. Рушники не рекомендують прасувати без відпарювача, бо вони втрачають свою пишність та м'якість. Махрові рушники найкраще сушити механічним шляхом. Сушильна машинка не зробить його жорсткими, а навіть навпаки, додасть виробу м'якості.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень