Навіщо під час смаження яєць додавати воду на сковороду: хитрість господинь, яка здивує своїм результатом

Яєчня вийде із хрустким краєм, м'яким білком і рідким жовтком

Багато хто готує на сніданок окату яєчню: вбив на сковорідку яйця, почекав, поки схопиться - і готово. Але іноді в поспіху не встигаєш «чергувати», і страва виходить або з напівсирим білком, або жовток уже згорнувся.

Щоб цього не сталося, досвідчені господині перед тим, як смажити яєчню (або в процесі) додають трохи води.

Як правильно смажити яйця з водою

Розігріти сковорідку з олією чи маслом, вбити яйця і дати білку «схопитися», він має почати згортатися. Влити на край сковорідки трохи води, накрити сковорідку кришкою.

Таким чином яєчня буде вже не смажитися, а готуватися на пару.

Є й другий спосіб, як смажити яйця з водою — потрібно влити воду в сковорідку і почекати, поки закипить, а потім вбити яйця, накрити сковорідку кришкою і готувати на маленькому вогні.

До речі, такий спосіб приготування (без олії) схвалюють і дієтологи.

Коли на жовтку з'явиться плівочка білого кольору — оката яєчня готова.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень