НАТО може очолити українка: Що про це відомо

Крім неї, є ще три кандидатури

На фото Христя Фріланд
На фото Христя Фріланд

Христя Фріланд, яка нині очолює канадський Мінфін та є віцепрем'єркою, може стати наступницею нинішнього генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Цієї весни Єнс Столтенберг, який очолює організацію з 1 жовтня 2014 року, отримав продовження свого мандату ще на рік – до 30 вересня 2023 року.

 

Втім, в кулуарах Альянсу уже точаться дискусії на тему, хто змінить його на цьому посту. Наразі відомо, що однією з найкращих кандидатур вважають  саме Христю Фріланд, яка по матері є українкою.

За інформацією канадського видання CBC News, ці чутки підтвердили щонайменше чотири джерела в Оттаві, Вашингтоні та Брюсселі – саме там знаходиться штаб-квартира НАТО. Відомо, що обговорення кандидатури Фріланд триває уже кілька місяців.

У Христі Фріланд вже й напряму запитали щодо її ймовірного переходу на посаду голови НАТО. На що урядовиця відповіла, що уже має «дві завантажені роботи».

Також відомо, що разом з Фріланд на розгляді перебувають також кандидатури трьох експрезиденток – Далі Грибаускайте з Литви, Колінди Грабар-Китарович з Хорватії та Керсті Кальюлайд з Естонії.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень