Наскільки довіряють рівняни поліції, ЗМІ та прокуратурі?

Поліція Рівненщини спільно з Рівненським державним гуманітарним університетом провели опитування серед жителів області на предмет довіри до різних інституцій

Опитали 1300 респондентів, включаючи жителів північних районів, що межують з Білоруссю. Тривало опитування з 15 вересня до 24 жовтня.

Як виявилося, рівень довіри до ЗМІ в Рівненській області становить близько 25% ,тобто саме стільки опитаних висловили свою довіру до медіа. Не довіряють ЗМІ аж 47%.

Прокуратура за рівнем довіри опинилася ще нижче – її діяльності довіряють лише 17% опитаних. НАБУ отримало 20% позитивних оцінок своєї діяльності. Втім, такий результат експерти пояснюють тим, що структура новостворена, і не всі знають про її діяльність.

Також результати дослідження показали, що зріс рівень довіри до поліції. Адже рівень довіри до колишньої міліції становив лише 3, 7%.  Нині ж довіру поліції висловили 11, 8% респондентів. Патрульній поліції довіряють 9,3%. Самі поліцейські такий низький показник пояснюють тим, що патрульна поліція є ще не скрізь.

Щодо загальної оцінки діяльності поліції в Рівненській області, то близько 13% висловили негативну оцінку. 40% респондентів так і не змогли визначитися з відповіддю. Позитивно оцінили правоохоронний орган та його діяльність 42% опитаних.

Начальник Тренінгового центру ГУНП у Рівненській області Інна Березовська відзначає, що працівники поліції готові взяти до уваги результати опитування. Далі пряма мова:

Оці всі моменти ми будемо враховувати в своїй службовій діяльності. Також ми сьогодні отримуємо ці результати, вони будуть передані нашому психологу поліцейському, який детально кожне питання, кожну відповідь перегляне і зробить свої результати, свої висновки щодо того чи іншого проблемного питання, які піднімалися під час опитування

Вивчали в опитуванні також і рівень відчуття безпеки в денну та нічну пору доби. Отож, 60% жителів області почуваються безпечно вдень, вночі ж таких лише 24%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень