«Нас не пускають в наше укриття», - жителька будинку Рівного (ФОТО)

Влада розводить руками

Укриття, в яке не пускають людей

Про те, що з 9 березня добиваються доступу до укриття у їхньому шестиповерховому  будинку і не можуть нічого добитися, розповіла Радіо Трек Тетяна Коваль, мешканка вул. Соборної, 438:

Укриття внесене у перелік укриттів міськради.

Однак доступу до нього ми не маємо.

 

Адже власник магазину «Мілан», розташованого в будинку, туди не допускає. Він сказав, що укриття – це його власність. 

Жителі будинку зверталися до міськради, в обласну військову адміністрацію, прокуратуру, щоб добитися доступу до укриття. Однак безрезультатно.

У міськраді сказали, що приміщення не комунальне, у БТІ і Фонді держмайна – що не приватизоване. Тож виходить, що воно належить будинку.

 

Приїжджав до нас начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій міськради. Розмовляв з власником магазину «Мілан». І на тому – все. Нині навіть слухавку від нас не бере.

Тож спочатку під час повітряних тривог мешканці будинку ховалися у непристосований підвал. А нині взагалі нікуди не ховаються, каже Тетяна Коваль.  

Речник міського голови Оксана Власюк розповіла Радіо Трек, що, відповідно до наказу керівника обласної військової адміністрації та розпорядження міського голови від 2 травня, перевірили всі захисні споруди, які перебувають у комунальній власності міста. І виявилося таке:

Факт перебування цієї споруди цивільного захисту у власності Рівненської міської територіальної громади не підтвердився.

 

Тож рекомендуємо звернутись до районного управління ДСНС України в Рівненській області, як територіального підрозділу ДСНС, що веде загальнодержавний електронний облік захисних споруд.

 

Своєю чергою, з Головного управління ДСНС Рівненщини відповіли:

Згідно з загальнодержавним електронним обліком захисних споруд, це протирадіаційне укриття № 67815 перебуває на балансі ЖКП «Сонячне», його органом управління як об’єктом нерухомого майна є Рівненська міська рада.

 

Як відомо, ЖКП «Сонячне» було ліквідоване. В такому разі, пояснили надзвичайники:

органи місцевого самоврядування, за погодженням з місцевими держадміністраціями,  приймають рішення про подальше використання захисних споруд.

 

І до компетенції ГУ ДСНС не входить організація допуску до укриттів.

 

На наше повторне звернення до міськради речник міського голови Оксана Власюк попросила підготувати письмовий інформаційний запит, щоб надати нам відповідь на питання,

хто і з якого часу є власником укриття на вулиці Соборній, 438. 

 

Тож готуємо запит.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень