«Нас чекає – голод»: Михайло Заблуда – дає негативний прогноз і каже, що йде з «Рівнеазоту» (ФОТО)

Принаймні, має такі плани. Визнає: «Мы загружены на 50%»

Як ми писали раніше, легендарний керівник ПРАТ «Рівнеазот» Михайло Заблуда – збирається на пенсію. Про це він сам розповів нам у розмові про Гідропарк та свою оселю.

Однак, крім тем побутового характеру нас, безперечно, цікавили й питання роботи самого «Рівнеазоту»: як не як це визначальне підприємство для нашого міста, яке виробляє ще й критично необхідну для сільського господарства України продукцію – добрива.

Добрива, яких цього року в Україні буде явно менше, зокрема й через бойові дії на Сході та системне нищення там ворогом наших підприємств.

 

Буквально, зараз, коли ви читаєте це повідомлення, ворог знищує «Сєвєродонецьке об’єднання Азот»

То ж, серед іншого запитали:

— Як зараз працює наш «АЗОТ»? Де берете газ?

— Производство загружено на 50%. Азот работает на давальческом сырье. Для нас сырье это газ. Таким образом мы сейчас лишь оказываем услуги по переработке газа владельцу этого газа. Это и есть наша продукция. То есть, мы получаем деньги за переработку чужого сырья. Работаем по такой схеме, другой схемы мы применить сейчас не можем

— Враховуючи війну та все, що відбувається, до чого нам варто готуватися?

— Готовиться к голоду. Не то чтобы до голода, но то, что с продуктами будут проблемы это 100%.

— Поясніть...

Заблуді 73, і виглядає він дуже непогано. Тож на пенсію він, швидше за все, ще не поспішає

— Объясняю. Судя по информации, которую нам предоставляют, около 30% территории Украины оккупировано российскими войсками. Условно говоря, 30% сельскохозяйственных угодий находится именно там, то есть фактически исключены из нормальных условий работы.

Даже те территории, которые уже освободили, там разбитые, заминированные поля. То есть нормальных полей там нет, там есть большие-большие проблемы.

Ожидать там урожая не стоит. Если кто до сих пор считает, что будет урожай – это глупый человек. Там – не будет.

— Ну, а в інших областях?

— В связи с периодическими обстрелами у нас под большим вопросом безопасна эксплуатация сельскохозяйственных угодий во многих областях.

Речь идет о Полтавской, Черниговской, Сумской, Николаевской, Запорожской, Днепропетровской области.

Вы представляете, что большая часть территорий там под обстрелами?... Колхозник уйдет в поле, если будут обстреливаться?... Нет, он готов, даже рад, но ему не разрешают обстрелы...

— І що ж нас чекає?

— Нас ждут непростые времена. Пусть, о голоде я сказал немного жестко. Он не наступит, если разумно себя вести. Но то, что проблемы будут с продуктами – это 100%.

Ми, чесно кажучи, не запитали що значить «разумно себя вести» у розумінні саме Михайла Заблуди, але не виключено, що незабаром вам вдасться почути цього легендарного управлінця безпосередньо в ефірі Радіо Трек.

Там ми вже задамо Михайлу Васильовичу трохи більше різних цікавих запитань.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень