Народні засоби, які більше нашкодять квітам, аніж допоможуть

Деякі з них просто не ефективні, решта - можуть серйозно нашкодити рослині

Часто садівники використовують народні засоби, навіть не замислюючись про те, наскільки насправді вони можуть бути корисними або шкідливими для рослин.

Насамперед це стосується яєчної шкаралупи, кавової гущі і води, що залишилася після різних продуктів. Отже, про все – по порядку.

Товчена яєчна шкаралупа

У складі яєчної шкаралупи є багато кальцію, тому її нерідко застосовують як «корисну добавку» для домашніх і вуличних рослин.

У шкаралупі дійсно є багато кальцію (до 35 г на 100 г підгодівлі), але, навіть попри це, користі від її застосування буде вкрай мало.

Річ у тім, що після потрапляння у землю яєчні шкаралупки можуть розкладатися до кількох років. Це стосується як цілої, так і товченої до порошку шкаралупи, яка має дуже щільну структуру.

Щоб підгодувати кімнатні квіти, краще використати комплексні мінеральні добрива, у складі яких є достатня кількість кальцію. Найчастіше всі мінеральні речовини у таких сумішах знаходяться у легкозасвоюваному вигляді, тому зелені вихованці швидко отримають усі необхідні поживні речовини.

Кавова гуща

Багато садівників думають, що кавова гуща багата на вітаміни і мінерали, утім, на жаль, це не зовсім так.

Під час варіння мелена кава віддає напою більшу частину своїх корисних речовин, тому у гущі їх залишається не більше 6 %. Це занадто мало, щоб вважати кавову гущу корисною добавкою для рослин.

Попри це, гуща непогано покращує якість ґрунту, роблячи його більш легким і пухким. Водночас – сильно підвищує рівень кислотності ґрунту, що є корисним далеко не для всіх кімнатних квітів. Безпечним таке добриво можна вважати лише для тих рослин, які легко переносять підвищену кислотність.

Однак якщо перед вами стоїть завдання зробити землю більш пухкою, безпечніше додати у неї трохи чистого річкового піску.

Вода після продуктів

Деякі садівники продовжують дотримуватись порад своїх бабусь, які поливають домашні квіти водою, що залишилася з-під розмороженого м'яса або після промивання круп. Попри те, що у ній дійсно можуть міститися поживні речовини, використовувати її не варто.

У м'ясі можуть виявитися збудники різних захворювань, гормони та інші добавки, здатні пошкодити рослину. Вода з-під промитої крупи може виявитися просто брудною, що також не надто корисно для домашніх рослин.

Деякі господині примудряються виливати у горщики з квітами навіть овочевий відвар, чого робити теж не варто. Якщо такий відвар виявиться занадто концентрованим, це може нашкодити рослинам, крім того, прокип'ячена вода зовсім некорисна для рослин.

Джерело: Ukr.Media

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень