Чому не можна ходити у чужих капцях: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Чому не можна ходити в одному капцеві

Це марновірство стосується не тільки капців, але і будь-якого іншого взуття або навіть шкарпеток. Ця прикмета пережила кілька сотень років. Відповідно до неї, якщо людина ходить лише в одному капцеві, то вона ризикує залишитися сиротою.

Нові капці

Існує повір'я: якщо самотня жінка або чоловік куплять капці, які їм сподобалися, то цим вони привернуть свою долю. При цьому капці потрібно заховати, щоб ніхто не бачив і не одягав.

Якщо жінка хоче зустріти ділового та багатого обранця, то їй слід купити чоловічі шкіряні капці. Жінці, яка мріє зустріти домашнього чоловіка, потрібно придбати затишні м'які капці.

Дарувати капці

За прикметами, не можна дарувати капці на День народження або Новий рік. Це обіцяє розлуку з людиною, якій був зроблений подарунок. Якщо хочете подарувати капці, то просто запропонуйте їх у вас купити за символічну плату в 1 гривню!

Хороші прикмети про капці

Знайти капці - це знак, що передвіщає появу чогось хорошого в житті. Якщо самотня людина натрапила на таку знахідку, то незабаром знайде свою другу половинку.

Втрата кімнатних капців. Згідно з цієї прикметою, втрата нових або поношених тапок звільнить вас від тяжких відносин з людьми.

Те саме можна сказати і щодо обов'язків: якщо ви займаєтеся, чимось нецікавим і давно хотіли б з цим порвати, то така можливість скоро з'явиться.

Погані прикмети про капці

Доношувати капці за померлим. Є прикмета, яка не віщує нічого доброго: той, хто носить капці небіжчика, сам ризикує незабаром загинути. Якщо колишній власник взуття помер від хвороби, то вона може перейти і до спадкоємця.

Також не можна ходити в чужих капцях, щоб не перетягнути на себе чужі проблеми, вважали наші пращури.

Сплутати правий з лівим. Якщо таке сталося, то чекайте, що незабаром дізнаєтеся: колеги або друзі розпускають про вас неприємні чутки.

Старі капці. Вважається, що від кімнатного взуття, що відслужило своє, слід позбутися. В першу чергу це стосується старих, дірявих капців. Якщо цього не зробити, то незабаром можна захворіти.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень