Василь Яніцький: його називають «опікуном» північних районів Рівненщини

Хто є хто на Рівненщині

Аби отримати мандат народного депутата України у 2014 році, адвокат із Зарічного Василь Яніцький обіцяв виборцям стати опікуном північних районів Рівненщини. Згодом, будучи нардепом восьмого скликання ВРУ, ініціював кілька законопроектів щодо легалізації видобутку сонячного каміння не лише у північних районах Рівненщини, а й в інших областях.

За даними офіційної біографії, Яніцький Василь Петрович – громадський діяч, юрист, а з 2014-го - року народний депутат України VIII скликання.

Народився 14 січня 1973 року в Зарічному у Рівненській області.

Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка. У 1995 році – юридичний факультет КНУ ім. Т. Шевченка. У 2003 році – економічний факультет за спеціальністю «Облік і аудит». У 1998 році склав кваліфікаційний іспит і отримав право займатися адвокатською діяльністю. У 2007 році захистив Кандидатську дисертацію на тему «Порядок набуття права власності на земельну ділянку на Україні».

Працював у 1995 році у ТОВ Юридична фірма « Юр-Агро-Веста». У 1996 році – директор ТОВ Юридичне бюро «Промакс».  У 1999 році працював у  юридичній фірмі «Євротек». За рік Яніцький очолив правління «Євротек-Холдинг», а у 2001 році його перейменував в ЗАТ Юридична фірма «Євротек». Того ж 2001-го року став директором фірми «Євротек».

Згодом почав займатися активною громадською діяльністю. Зокрема, будучи депутатом Солом'янської районної ради Києва, обіймав посаду віце-президента МГО «Рівненське земляцтво». Як виходець з Полісся, взяв під свою опіку північні райони області.

У 2010 році заснував Благодійний Фонд Василя Яніцького «Наш край» для підтримки творчої молоді, пропаганди здорового способу життя, допомоги землякам у вирішенні поточних проблем.

Відзначений подяками Київського міського голови, подякою Солом'янської районної Ради Києва, почесною грамотою Рівненської обласної ради.

Яніцький є автором кількох наукових праць у галузі права.

РОБОТА У РАДІ

Із дня обрання нардепом восьмого скликання є членом депутатської фракції політичної партії «Блок Петра Порошенка». Нині є заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя. Серед усього, варто виділити позицію нардепа у питанні  легалізації бурштинового видобутку. Зокрема, саме Яніцький, неодноразово пропонував  комплексний підхід до розв’язання існуючих в бурштиновій сфері проблем. Зокрема, хотів створити в Україні «цивілізований ринок бурштину з чіткими правилами участі в ньому». Розв’язати проблему зайнятості нелегальних старателів Яніцький пропонував цікавим шляхом. Мова йде про «стимулювання їх до об’єднання в старательські артілі». Усі законодавчі ініціативи Яніцького можна переглянути на офіційному сайті ВРУ.

СТАТКИ

Поки ж народний депутат, напевне, готує електронну декларацію за минулий 2016 рік,  згадаємо про статки, які Яніцький офіційно оприлюднив на початку 2016 року.

Отож, згідно декларації за 2015 рік, Василь Яніцький володіє трьома квартирами у Києві, дві з яких у спільній власності з дружиною, житловий будинок 320 м2 у Київській області. Має п’ять земельних ділянок також у Київській області.

Дружина Яніцького володіє трьома земельними ділянками і садовим будинком теж на Київщині. Подружжя має зареєстровані автостоянки та місця для машин.

У декларації Василь Яніцький згадав і про два швейцарські годинники та зброю.

Дружина Яніцького зазначила у декларації шубу та каблучку і сережки із дорогоцінного металу.

Щодо автомобілів, то Василь Яніцький користується Toyota Land Cruiser 2008 р. випуску, який придбав за 520 тис грн. Його дружина має Lexus RX 350 2007 року випуску, який було придбано за 220 тис грн. При цьому у своїй власності дружина вказала ще моторний човен за 50 тис. грн.

Василь Яніцький володіє половиною капіталу ТОВ «АГРО-ІНВЕСТ» (2 млн. грн.) і є власником цього підприємства, також він  вказаний власником ПАТ «ЮРИДИЧНА ФІРМА «ЄВРОТЕК».

Зарплата Яніцького, за 2015 рік, складала 80121 грн, кошти, отримані від відчуження цінних паперів та корпоративних прав - 7,5 млн грн.

Дружина, того ж 2015 року, заробила у компанії «ЄВРОТЕК» 152 тис. грн.  Ще 33 тис. грн отримала з банку як відсотки з розміщених на депозитах коштів.

Готівкою Василь Яніцький, відповідно до декларації, тримає понад 3 млн 240 тис. грн.

Між тим, варто загадати і  те, що Яніцький торік у коментарі одному із рівненських видань зізнався, що особливо цінних речей, крім вказаних у декларації, не має. За 2014-16 роки, запевнив Яніцький, він працював у ВРУ чесно.

Вже незабаром зможемо ознайомитись із електронною декларацією Яніцького за 2016 рік. Як відомо, усі народні обранці повинні оприлюднити свої статки до 1 квітня 2017 року.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень