Наповнення бюджету в Україні можуть врятувати моделі OnlyFans

У Верховній Раді пропонують оподаткувати їхню діяльність 

В Україні хочуть оподаткувати творців контенту OnlyFans. Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев запропонував оподаткувати українських моделей, які заробляють на цій онлайн-платформі.

За його словами податкова вже має інформацію про моделей, які створюють контент і заробляють на ньому. Зараз ця платформа в Україні стрімко набирає обертів, і кількість облікових записів зростає за рік у три рази. 

Користувачі OnlyFans платять гроші за перегляд контенту, а відповідно моделі їх заробляють. 

Наприклад, громадянкою «С» одержано за створення платного контенту на інтернет-платформі OnlyFans за кілька років понад $4 млн. Також громадянкою «К» від втрати діяльності одержано понад $3 млн, а громадянкою «Б» – близько $1,8 млн. Як вам суми? – вказав Гетманцев.

За словами народного обранця, платник податку з іноземними доходами за наслідками звітного податкового року має подати податкову декларацію та задекларувати ці кошти з їх відповідним оподаткуванням. Водночас Данило Гетманцев не засуджує такий варіант доходу.

Позитивно ставлячись до будь-якого заробітку грошей, не пов’язаного з насильством, наполегливо рекомендую таким громадянам все ж таки виконати податковий обов’язок – задекларувати доходи та сплатити податки, - пояснив він свою позицію.

Тож моделей закликають задекларувати свій дохід та сплатити з нього податки: 18% з доходів, та 1,5% військового збору за ставкою 1,5%. Якщо доходи не задекларувати, це може потягти на штрафні санкції - 25%. Гетманцев пояснив, що оподаткування стосується не лише Only Fans.

Нагадаємо, що на Only Fans дозволяє надавати ексклюзивний контент підписникам. Там працюють багато блогерів, моделей та інфлюенсерів. Зазвичай йдеться про відверті фото та відео, які розповсюджують користувачі.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень