Напій буде зіпсований: чому не можна заливати каву окропом
Ви будете здивовані
Зіпсувати смак кави може що завгодно. Але ви здивуєтеся, адже зробити це може навіть занадто гаряча вода.
В приготуванні кави вода відіграє величезну роль. А точніше - її температура.
Каву не можна заливати окропом (100 градусів). Тоді ваш напій може втратити свій справжній смак і аромат.
Експерти кажуть, що найкращою температурою води для приготування кави є 90-95 градусів.
Чому каву не можна заливати окропом
Якщо ви п'єте розчинну каву, то варто врахувати, що в її складі є штучні компоненти. Занадто гаряча вода може посилити їх смак і запах, який найчастіше є не дуже приємним.
Заварну мелену каву не можна заливати окропом, тому що вона не розкриє свої смакові й ароматичні гідності. Її навпаки потрібно заливати холодною водою.
Раніше ми писали про те, що відбувається з організмом, якщо пити занадто багато кави.
Джерело: Главред
Радіо Трек: НОВИНИ