Напередодні у Рівному говорили про муковісцидоз

До обласного центру завітав президент Асоціації «Альба» і керівник проекту «Муковісцидоз – Беларусь» П’єтро Армані

Лікар з Італії відвідав круглий стіл, на якому місцеві медики вкотре підняли питання хворих на муковісцидоз та пообіцяв посприяти їм в облаштуванні умов підтримки хворих на цей недуг:

– Хочу підкреслити, що було б неможливим щось зробити ні в Італії , ні в Біларусі, якби того не змусили батьки, які об’єдналися для спільної боротьби за власні потреби і, звичайно ж, медики, які не були байдужі до цих потреб. Лікувати хворих є обов’язком кожного суспільства, це – ознака цивілізації. Знаємо, що муковісцидоз вимагає багато фінансових витрат та сил, як і багато інших хвороб; але знаємо також, що інвестиції сьогодні принесуть завтра свої результати: менше госпіталізованих, менше ліків, більш спокійні громадяни.

Нагадаємо, що муковісцидоз – це невиліковне рідкісне генетичне захворювання. Воно вражає легені, потові залози та травну систему, викликаючи хронічні респіраторні та травні проблеми. Нині в Рівненській області проживає 29 осіб, хворих на муковісцидоз. З них четверо старші 18 років і ще двоє наближаються до цього віку. І тільки у Рівному з цією хворобою живуть 6 дітей та стільки ж дорослих. 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень