Надходження до бюджету Рівненщини зростають

Разом з тим, зростають і витрати обласного бюджету на статті, які раніше фінансувалися з державної казни. Тож, коштів на певні галузі все ж не вистачає

За результатами 2015 року Рівненщина перевищила обсяг власних надходжень на понад третину, через це держава зменшила базову дотацію нашій області на понад півмільйона і на поточний рік складає 58,5 мільйонів гривень. Обласний департамент фінансів планує подальше збільшення власних надходжень на поточний рік майже на 70 мільйонів гривень, тож, таким чином, становитимуть 311 мільйонів. Традиційно, понад 80% надходжень складає сплата податку на доходи фізичних осіб – майже 63 мільйони. В основному, ріст на понад 8,5% цього року пов’язаний  із податковими змінами (згідно з ними єдина ставка на доходи фізосіб зросла з 11% до 18%).

Також на ріст надходжень до обласного бюджету вплине збільшення обсягів ресурсних платежів загальнодержавного значення, а саме: рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів та води, користування надрами для видобування корисних копалин і оплата ліцензій на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів.  Тож, з власних надходжень планують профінансувати спортивні школи, які ще минулого року утримували коштом Фонду соцстраху і на їх утримання була передбачена державна субвенція. Цього року  для забезпечення їх функціонування додатково спрямовується 400 тисяч гривень, говорить директор департаменту фінансів ОДА Лідія Біляк:

 

 

- В минулому році була передбачена нам така субвенція в обсязі 1 мільярд 700 тисяч гривень. В першому рішенні про обласний бюджет на 2016 рік ми передбачали понад 400 тисяч гривень на перший квартал на функціонування спортивних шкіл і в поданому проекті змін для забезпечення безперебійного функціонування пропонується ще передбачити 400 тисяч, щоб закрити утримання шести місяців.

 

Разом з тим, на 12% зросла цільова субвенція з державного бюджету на придбання медикаментів для швидкої медичної допомоги. На це держава надала Рівненщині понад 4,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, цього року Рівненщина фінансуватиме з власного бюджету 14 закладів профтехосвіти.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень